sábado, 18 de febrero de 2017

GALLETA MARÍA

Nesta publicación dedicarémoslle un anaco á galleta que nos leva acompañando nos almorzos dende a nosa infancia, a afamada galleta maría.
Aínda que o resultado diste levemente da galleta elaborada industrialmente, podemos intentar adaptala o máximo posible na forma e no grosor no amasado previo á cocción.

INGREDIENTES:

  • 150 gramos de azucre
  • 165 gramos de mantequilla
  • 1 ovo
  • 375 gramos de fariña floxa
  • 4 gramos de levadura en pó
  • 2 culleres de leite


ELABORACIÓN:

  1. Cremar a mantequilla xunto co azucre, engadir o ovo e a leite.Continuar amasando.
  2. Unha vez homoxeneo botar a fariña xunto ca levadura.
  3. Amasar e estirar nunha lámina de 3 milímetros de grosor sobre papel sulfurizado.
  4. Abatir durante 1 hora.
  5. Cortar as galletas na forma desexada (en círculo para conseguir maior semellanza) coa axuda dun corta pastas.
  6. Hornear a 180º.

No hay comentarios:

Publicar un comentario