A pasta cheux é unha masa que temos moi presente na nosa cociña pero quizais non todo o mundo se percata dela polo seu nome, con esta masa podemos obter postres coma: os profiteroles, buñuelos, cisnes, tarta Saint Honore, etc...
INGREDIENTES:
- 150 gramos de fariña floxa
- 100 mililitros de auga
- 125 mililitros de leite
- 90 gramos de graxa
- 4 ovos
- 10 gramos de azúcre
- 5 gramos de sal
ELABORACIÓN:
- Mezclar os líquidos coa graxa, o azúcre e o sal. Deixar que se funda a graxa e dar un hervor.
- Apagar o lume, incorporar a fariña de golpe e homoxeneizar.
- Unha vez atemperada a masa incorporar os ovos un a un e mezclar ben.
- Cando xa o teñamos todo listo escudillar coa manga ou facer quenelles de masa para horneara 200º ou fritir.
- Estarán listos cando teñan unha cor tostada e estean ocos no interior.
No hay comentarios:
Publicar un comentario